AnnePiaJuul.reismee.nl

Hoog en hemels in Shangri La en Dali

Lieve allemaal!

Het is alweer een tijdje geleden sinds onze vorige blog en we bevinden ons inmiddels in weer een hele andere Chinese uithoek. Maar eerst terug naar Yunnan!

Vanuit de Tiger Leaping Gorge vertrokken we, samen met Gallus, naar Zhongdian, een klein stadje hoog in bergen dicht bij Tibet. De Chinezen noemen dit stadje 'Shangri La', oftewel het aardse paradijs. Dat beloofde veel goeds!

Vanwege de hoogte (3200 meter) was het hier een stuk kouder, dus de warme kleren werden eindelijk weer eens uit de backpack gehaald en het hostel verzorgde ons goed met elektrisch verwarmde dekens!
De sfeer in het stadje is heel erg bijzonder, doordat de Tibetaanse cultuur hier goed is doorgedrongen. Dit was te merken aan verschillende dingen, zoals de vrouwen in Tibetaanse klederdracht, yaks (met drie benen), kilometers gebedsvlaggetjes, een constante wierookgeur en het grootste boeddhistische klooster van China. Indrukwekkend!

We hebben hier heerlijk Tibetaans gegeten (momo's!!!), het bizarre uitgaanseleven gechecked (keihard krijsende karaoke), heerlijk gefietst in de omgeving en gedompeld in de natuurlijke hotsprings (goddeeelijk!).

Vervolgens gingen we 7 uurtjes naar het zuiden, naar Dali! Dit is een klein stadje in de buurt van een van de grootste meren van China, het Erhai meer. Het stadje zelf hebben we niet veel gezien, maar we hebben onwijs veel per fiets van de prachtige omgeving gezien! De eerste dag was het plan naar de 'swimming area beach' te gaan. Hiervan hadden wij een bepaald beeld in ons hoofd gevormd, maar natuurlijk troffen we in plaats van een strand een betonnen pier aan waar alleen maar Chinese mannen in speedo + zwemband stonden. Wij, als blanke meisjes in bikini, waren dan ook een grote attractie toen wij het water in plonsden. Dit wel onder luid applaus van alle Chinese meisjes die langs de kant stonden. Het zwemmen in het meer was in elk geval heerlijk :) Verder hebben we ons tussen de locals gewaagd op de markt in Shaping en hebben we een vleugje meegepikt van het echte Chinese boerenleven, terwijl we door hun werkvelden fietsten.

Hoogtepunt in Dali was toch wel de cruisetocht over het meer die we hebben gemaakt! De boot overtrof al onze verwachtingen. Daar waar wij een vissersbootje met 10 mensen hadden verwacht, kwamen wij terecht op een heuse drakencruise met 500 Chinese toeristen die zich vermaakten met eten, karaoke en foto's van ons maken. Lachen! Meh! We waren deel van de Chinese toergroep, wie had dat ooit gedacht. Dit vooral omdat wij voornamelijk bezig zijn de grote groepen te ontwijken, en voila, daar zit je er op eens midden in zonder dat je het door hebt! Een lachwekkende middag gegarandeerd ;)

Na een week Dali was het na anderhalve week tijd om afscheid te nemen van onze lieve Zwiterse buddy Gallus, die een natuurlijk verlengstuk van ons trio was geworden. Vervolgens stapten wij helaas weer in een sleeperbus, want de treinen zaten voor een week vol. Dit was een avontuurlijk ritje, maar daar over de volgende keer meer. Cliffhanger!

Nu zitten we in Yangshuo met een biertje, te vieren dat Annejuul's vriendje jarig is! Hiep hiep hoera, Paulie!

Liefs!

han

een kleurrijk bestaan. prachtig om te zien

oma co

En weer een mooi verhaal ,geniet er maar lekker van want het is zo voorbij .Dikke kus Oma Co